Downloads

Alábbiakban igyekeztünk összeszedni, melyek azok a szoftverek, melyek a mindennapi gyakorlatban jól használhatóak e-könyvek (döntően EPUB-ok) házi készítéséhez. Talán úgy tűnhet, magunk ellen dolgozunk, ám szerintünk mégsem. Mindenkit csak bátorítani tudunk: fogjon bele, próbálja ki, csináljon kisebb-nagyobb kiadványokat, gazdagítva vele az e-könyv kultúrát. Ha pedig nem az igazi a végeredmény, nem elégszik meg az alap kivitellel, profibbat szeretne, mint ami a házi barkácsolással sikerült - mi még akkor is itt leszünk. Akár egy kérdés, akár egy megrendelés erejéig...

Itt szűkítheti a letöltési lehetőségeket a felkínált szempontok szerint.

Calibre

A Calibre az egyik legismertebb, teljesen nyílt forráskodú e-könyv készítő szoftver. Van beépített olvasó alkalmazása, ám a szoftver igazi ereje az e-könyv készítési kapacitása. Mindent tud, amit amatőr e-könyvek elkészítéséhez, rendszerezéséhez tudnia kell, sőt számos igen figyelemre méltó, a professzinális munkát segítő funkcióval bír. 

E-könyv olvasó szoftver
E-könyv készítő szoftver

Adobe Digital Editions

Az Adobe Digital Editions a legszélesebb körben alkalmazott e-könyv olvasó szoftver, számos modern e-könyv olvasón ennek a szoftvernek valamelyik változata fut. Az alkalmazás ingyenesen letölthető az Adobe oldaláról, egyszerűen telepíhető.

A szoftver belső felülete az Adobe programokra jellemző módon igényes kialakítású, ekönyveinket szépen polcokra rendezhetjük, kategorizálva, borítókkal jeleníthetjük meg.

E-könyv olvasó szoftver